Academy Vertoningsweekend

25 juni

Op 23, 24 en 25 juni organiseren de DAFF en het Nederlands Film Festival het Academy Vertoningsweekend: één weekend in het Ketelhuis waarin stemmers de gelegenheid krijgen om de films, die meedingen in de Gouden Kalf Competitie 2017, op de best mogelijke wijze te zien. Op groot scherm met optimaal geluid. In totaal vertonen we 40 films! Het gaat om de speelfilms en documentaires die sinds juli 2016 zijn uitgebracht en niet meer op groot scherm te zien zijn. Klik hier voor het blokkenschema van het weekend. De films in de (licht) oranje blokjes zijn speelfilms en de films in de (licht) groene blokjes zijn documentaires.

Naast filmvertoningen organiseren we ook nagesprekken met makers uit verschillende disciplines, om het inhoudelijke debat over film te stimuleren. De films waarbij aansluitend een nagesprek plaatsvindt, staan in de felgekleurde blokjes. Tijdens het weekend zullen onder andere de volgende makers aanschuiven:

Alex Booy (geluid)                                         Nagesprek 0,03 seconde (23 juni, 17:00 uur)
Rifka Lodeizen (actrice)                                   Nagesprek Verdwijnen (23 juni, 19:00 uur)
Floris Vos (production design)                          Nagesprek Brimstone (23 juni, 21:00 uur)
Martijn Maria Smits (regie)                              Nagesprek Waldstille (24 juni, 13:00 uur)
Dorith Vinken (montage)                                Nagesprek Layla M. (24 juni, 17:00 uur) 
Willem Nagtglas (camera)                               Nagesprek Alberta (24 juni, 19:00 uur)
Dave Schram (productie)                                Nagesprek Prooi (24 juni, 21:00 uur)
Chrisnanne Wiegel & Joris Oonk (muziek)        Nagesprek De Zevende Hemel (25 juni, 13:00 uur)
Guido Hendrikx (regie documentaire)              Nagesprek Stranger in Paradise (25 juni, 14:15 uur)
Hugo Heinen (scenario)                                 Nagesprek Tonio (25 juni, 19:00 uur)

De nagesprekken worden onder andere geleid door Marieke van der Pol, Joost van Ginkel, Harry Ammerlaan, Jaim Sahuleka, Peter Alderliesten, Ineke Houtman en Walter Stokman.

Verder presenteren we op zaterdagavond, in samenwerking met Het Ketelhuis, de comeback van de legendarische filmband The Jody Foster Xperience. Dit wil je niet missen!

Als lid van een van de deelnemenden verenigingen kun je je aanmelden door te mailen naar info@ketelhuis.nl. Geef hierbij aan welke filmvoorstelling(en) je wilt bezoeken onder vermelding van je naam en vakvereniging. Je kunt per voorstelling één kaart vastleggen. Overige bezoekers kunnen kaarten aanschaffen via de reguliere kaartverkoop van het Ketelhuis. Reageer snel, want vol is vol!

Het Academy Vertoningsweekend wordt georganiseerd in samenwerking met ACT, NSC, NBF, NCE, VCA en Netwerk Scenarioschrijvers en komt tot stand met steun van het Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP).