DAFF Brainroom

18 september

Op maandag 18 september vindt er weer een DAFF Brainroom plaats. De Brain Room is een initiatief van de Deutsche Filmakademie die deze sessies al jaren met veel succes organiseert. De DAFF Brainroom is een plek waar vrijuit over filmzaken en ideeën gesproken wordt en waar men zich door de kennis en ervaringen van mede Academy leden kan laten inspireren.

De DAFF Brain Room werkt als volgt. Twee of drie projecten worden gepresenteerd met een duidelijke vraagstelling. De deelnemende makers uit verschillende disciplines lezen de pitches, beschrijvingen of zelfs scripts van tevoren en denken vervolgens mee over oplossingen. Het maakt niet uit in welke fase het project is. Deelnemers verklaren zich a priori verplicht tot geheimhouding en doen automatisch afstand van de geopperde ideeën. Het is geen pitch en ook geen verkooppraatje, de presentatie hoeft dan ook niet tot in de puntjes verzorgd te zijn. Het gaat om de inhoudelijke uitwisseling en het leren van elkaars ervaringen. Dit past bij uitstek binnen de doelstellingen van de DAFF. Door het bevorderen van inhoudelijke uitwisseling onderling streven we ernaar om de artistieke kwaliteit van de Nederlandse film te verhogen. 

Op 18 september zullen drie filmprojecten worden besproken. Geef je op via office@daff.org als je mee wilt denken en je ervaring en expertise wilt inzetten ter verbetering van deze projecten in ontwikkeling. We zoeken specifiek naar leden met ervaring op gebied van musical en op gebied van marketing strategieën, maar ook andere input is van harte welkom. We richten ons op zo’n 10 à 15 deelnemers. Uit de aanmeldingen zullen we een gemêleerd gezelschap samenstellen.

De DAFF Brain Room vindt plaats in EYE Amsterdam op maandag 18 september van 14.30 uur tot 17.00 uur, inloop om 14.15 uur.