Nieuws

 • Gouden Kalveren 2017 uitgereikt!
  30 september 2017

  Op vrijdag 29 september werd de 37e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren op het L'OR Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht. Dit zijn de winnaars die bepaald zijn door de Academy:               Beste… Lees meer »

 • In gesprek met... Ate, Elsbeth & Nadja
  22 september 2017

  De leden van de Academy kunnen nog tot en met zondag 24 september hun stem uitbrengen voor de winnaars van de Gouden Kalveren. Hoe pakken stemmers dat stemmen eigenlijk aan? Deze week vroegen we het aan actrice Nadja Hüpscher, editor Elsbeth Kasteel en… Lees meer »

 • NFF opent met de uitreiking van het eerste Gouden Kalf
  22 september 2017

  Op woensdag 20 september werd de 37e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk geopend met de film Tulipani en de uitreiking van het eerste Gouden Kalf aan Gerard Soeteman. Het Gouden Kalf voor de Filmcultuur werd namens het bestuur van het NFF… Lees meer »

 • De DAFF Brainroom was weer een succes!
  21 september 2017

  Op maandag 18 september vond er weer een DAFF Brainroom plaats. De Brain Room is een initiatief van de Deutsche Filmakademie die deze sessies al jaren met veel succes organiseert. De DAFF Brainroom is een plek waar vrijuit over filmzaken en ideeën gesproken… Lees meer »

 • Filmmaker Ate de Jong verkozen tot Artist In Residence 2017
  18 september 2017

  Filmmaker Ate de Jong is door het Raindance Film Festival verkozen tot Artist in Residence 2017. De Jong wordt daarmee geëerd voor zijn Engelstalige oeuvre. Een Artist in Residence neemt deel aan internationale panels en geeft diverse masterclasses tijdens… Lees meer »