Nieuws

 • DAFF Diner: Jonge makers
  13 februari 2018

  Op donderdag 8 februari vond er weer een DAFF Diner plaats. Deze keer werd, onder leiding van editor en DAFF-lid Tanya Fallenius, besproken hoe we jonge makers kunnen betrekken bij de DAFF. Als Academy willen we zoveel mogelijk de hele sector representeren.… Lees meer »

 • De DAFF Brainroom van december
  4 januari 2018

  Op maandag 18 december vond er weer een DAFF Brainroom plaats. De Brainroom, een initiatief van de Deutsche Filmakademie, is een plek waar vrijuit over filmzaken en ideeën gesproken wordt en waar men zich door de kennis en ervaringen van mede Academy… Lees meer »

 • Gouden Kalveren 2017 uitgereikt!
  30 september 2017

  Op vrijdag 29 september werd de 37e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren op het L'OR Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht. Dit zijn de winnaars die bepaald zijn door de Academy:               Beste… Lees meer »

 • In gesprek met... Ate, Elsbeth & Nadja
  22 september 2017

  De leden van de Academy kunnen nog tot en met zondag 24 september hun stem uitbrengen voor de winnaars van de Gouden Kalveren. Hoe pakken stemmers dat stemmen eigenlijk aan? Deze week vroegen we het aan actrice Nadja Hüpscher, editor Elsbeth Kasteel en… Lees meer »

 • NFF opent met de uitreiking van het eerste Gouden Kalf
  22 september 2017

  Op woensdag 20 september werd de 37e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk geopend met de film Tulipani en de uitreiking van het eerste Gouden Kalf aan Gerard Soeteman. Het Gouden Kalf voor de Filmcultuur werd namens het bestuur van het NFF… Lees meer »