Brainroom

9 april 14:30

Op maandag 9 april 2018 vindt er weer een DAFF Brainroom plaats. De Brain Room is een initiatief van de Deutsche Filmakademie die deze sessies al jaren met veel succes organiseert. De DAFF Brainroom is een plek waar vrijuit over filmzaken en ideeën gesproken wordt en waar men zich door de kennis en ervaringen van mede Academy leden kan laten inspireren.

Onder leiding van editor Peter Alderliesten wordt een aantal projecten gepresenteerd met een duidelijke vraagstelling. De deelnemende makers uit verschillende disciplines lezen de pitches, beschrijvingen of zelfs scripts van tevoren en denken mee over oplossingen. Deelnemers verklaren zich a priori verplicht tot geheimhouding en doen automatisch afstand van de geopperde ideeën. Het is geen verkooppraatje dus de presentatie hoeft niet tot in de puntjes verzorgd te zijn. Het gaat om de inhoudelijke uitwisseling en het leren van elkaar ervaringen.

Wil je meedenken op 9 april en je ervaring en expertise inzetten ter verbetering van de projecten in ontwikkeling? Geef je dan op via office@daff.org. We richten ons op zo’n 10 à 12 deelnemers. Uit de aanmeldingen zullen we een gemêleerd gezelschap samenstellen. We hebben ook nog de mogelijkheid om één extra project te bespreken. Als je daar interesse in hebt en bezig bent met een speelfilm- of documentaire-plan dat hier echt bij gebaat kan zijn, neem dan ook even contact op.

 De DAFF Brain Room vindt plaats in EYE op maandag 9 april van 14.30 uur tot 17.00 uur, inloop om 14.15 uur.