Masterclass Billy Wilder

6 juli 15:00 , Eye, Amsterdam

Wie Billy Wilder zegt, zegt Double Indemnity, Sunset Boulevard, Some Like It Hot, The Apartment en talloze andere klassieke films die op virtuoze wijze vlijmscherpe humor, ontwapende romantiek, wonderlijke personages en verfijnd geconstrueerde plots combineren. Het EYE Filmmuseum in Amsterdam wijdt deze zomer een retrospectief aan deze grote schrijver/regisseur met het filmprogramma Sweet & Sour - De films van Billy Wilder. Op vrijdag 6 juli organiseert de DAFF samen met het Netwerk Scenarioschrijvers in EYE een Masterclass over Billy Wilder. 

Filmhistoricus Peter Verstraten van de Universiteit van Leiden, zal een inleiding houden. Producent Sytze van der Laan (Tonio, Bankier van het verzet), regisseur Martin Koolhoven (Oorlogswinter, Brimstone) en scenarist Chris Westendorp (Dorsvloer vol confetti, Penoza) laten fragmenten zien, gaan in op de inhoud van enkele klassiekers en er is aandacht voor de schrijfpartners waarmee hij aan zijn scenario’s schaafde. De presentatie is in handen van Marc Veerkamp.

De middag is gratis toegankelijk voor DAFF-leden, leden van het Netwerk Scenarioschrijvers en Cineville-kaarthouders. De inloop is vanaf 14:45 uur en het programma start om 15:00 en duurt tot 17:00 uur. U kunt zich hier inschrijven voor de masterclass. 's Avonds wordt het filmprogramma Sweet & Sour - De films van Billy Wilder feestelijk geopend met een vertoning van Wilder's film Ace in the Hole. Na afloop van het zaalprogramma kunt u onder het genot van een drankje dansen op de jazzy beats van DJ Blue Flamingo. Aanmelden voor de opening kan hier