Nieuws

 • DAFF Diner i.s.m. The Buddy Film Project
  1 november 2018

  Op woensdag 31 oktober vond in Poesiat & Kater in Amsterdam een speciaal DAFF Diner plaats, in samenwerking met Stichting The Buddy Film Project. Met de DAFF Diners wil het bestuur het onderlinge gesprek bevorderen. Film-gerelateerde thema’s worden in… Lees meer »

 • Winnaars Gouden Kalveren 2018
  6 oktober 2018

  Op vrijdagavond 5 oktober zijn tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op de 38e editie van het Nederlands Film Festival de Gouden Kalveren uitgereikt. De winnaars voor Speelfilm en Lange Documentaire zijn gekozen door de leden van de Dutch Academy For… Lees meer »

 • Extra vertoningen tijdens het Nederlands Filmfestival
  27 september 2018

  Naast de reeds geplande vertoningen, zullen er tijdens het Nederlands Filmfestival vier extra vertoningen plaatsvinden van genomineerde films. We noemen ze hier omdat deze niet eerder in de programmakrant zijn verschenen. Het gaat om: Broeders – zaterdag 29 september – 10.30 uur – LHC 2T’Padashtun - zaterdag 29 september – 11.00 uur – LHC 3Billy – zondag 30 september – 10.45 uur – Rembrandt 2Tulipani – zondag 30 september – 11.00 uur – LHC 1 Bestel… Lees meer »

 • In gesprek met Achmed & Lars
  24 september 2018

  Hoe kijken je collega-stemmers de films het liefst en wat geeft voor hun de doorslag om een kandidaat te selecteren? In dit derde en laatste interview vragen we het aan scenarioschrijver Lars Boom en acteur Achmed Akkabi, die dit jaar genomineerd is voor… Lees meer »

 • Nominaties Gouden Kalveren 2018
  4 september 2018

  Op dinsdag 4 september maakten DAFF-lid Yannick van de Velde en Silvia van der Heiden, directeur van het NFF, de nominaties bekend voor de Gouden Kalveren 2018. De nominaties voor Speelfilm en Lange Documentaire (op alfabetische volgorde van filmtitel) zijn:  Beste… Lees meer »