Nieuws

 • Nominaties Gouden Kalveren 2018
  4 september 2018

  Op dinsdag 4 september maakten DAFF-lid Yannick van de Velde en Silvia van der Heiden, directeur van het NFF, de nominaties bekend voor de Gouden Kalveren 2018. De nominaties voor Speelfilm en Lange Documentaire (op alfabetische volgorde van filmtitel) zijn:  Beste… Lees meer »

 • Projecten gezocht voor de nieuwe DAFF Brainroom
  28 augustus 2018

  Ben je bezig met een project waar je advies en input van mede-makers bij kunt gebruiken? Stuur het in voor de komende DAFF Brainroom!We kunnen maximaal drie projecten bespreken in één sessie. Zodra deze binnen zijn, organiseren wij een nieuwe bijeenkomst.De… Lees meer »

 • In gesprek met Manoushka & Tanya
  21 augustus 2018

  Hoe kijken je collega-stemmers de films het liefst en wat geeft voor hun de doorslag om een kandidaat te selecteren? In dit tweede interview vragen we het aan editor Tanya Fallenius en actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld. Hebben jullie beoordelingscriteria… Lees meer »

 • In gesprek met Bho & Jon
  11 augustus 2018

  Net als vorig jaar vragen we leden van de Academy naar hun ervaringen met het stemmen voor de Gouden Kalveren. Hoe kijken je collega-stemmers de films het liefst en wat geeft voor hun de doorslag om een kandidaat te selecteren? We trappen af met kostuumontwerper… Lees meer »

 • DAFF-lid Wouter van Luijn overleden
  13 juli 2018

  Met onze vakgenoten zijn wij intens verdrietig over het overlijden van DAFF-lid Wouter van Luijn. Lees meer »