Nieuws

 • Rutger Hauer overleden
  25 juli 2019

  Rutger Hauer is overleden. Een van onze weinige wereldsterren, die toch het liefst in een Fries dorp woonde, is er niet meer. Velen van ons zijn met hem opgegroeid - Floris, Turks Fruit, Soldaat van Oranje, Blade Runner. Een held in de stijl van Errol… Lees meer »

 • Verslag: NFF Extended Auteursrecht
  19 juli 2019

  De grote zaal van Eye Filmmuseum was op dinsdag 9 juli het podium voor vier topadvocaten die in het kader van NFF Extended openheid van zaken gaven over Auteursrecht in Nederland en het hoe en waarom van de historisch zo gegroeide verdeling van gelden.… Lees meer »

 • In gesprek met… Sieger en Ashar
  18 juli 2019

  Hoe ervaren je vakgenoten het stemmen? We vroegen het aan acteur Sieger Sloot en scenarioschrijver Ashar Medina, die dit jaar voor het eerst zijn stem uitbrengt. Waarom vinden jullie het belangrijk om mee te stemmen?Ashar: “Ten eerste is het een eer… Lees meer »

 • Bestuurslid Menno Boerema overleden
  18 juni 2019

  Afgelopen weekend is ons geliefde bestuurslid Menno Boerema overleden.  Met ongekende gedrevenheid, passie voor het beeldverhaal, inspirerend voor collega’s en jonge talenten was Menno als editor betrokken bij vele nationale en internationale filmproducties.… Lees meer »

 • Naar de film in het Louis Hartlooper Complex
  24 april 2019

  Sinds 1 juni 2018 kunnen leden met de DAFF-ledenpas gratis Nederlands films bezoeken in Het Ketelhuis in Amsterdam en Springhaver en het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Graag wijzen we jullie op de volgende vertoningen in het Louis Hartlooper Complex. God… Lees meer »