Nieuws

 • Gouden Kalveren 2019 uitgereikt!
  4 oktober 2019

  Op vrijdag 4 oktober werd het Nederlands Film Festival feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Grolsch Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht. Dit zijn de winnaars die bepaald zijn door de Academy: Beste Sound… Lees meer »

 • OPROEP FILMMAKERS AAN KABINET, FRACTIEVOORZITTERS EN LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER
  3 oktober 2019

  Lees hier de brief The Circle of Film. Deze brief is gisteren verstuurd naar onder meer de ministers van Financiën, Economische Zaken en OCW, ondertekend door vele filmmakers en filmmakerverenigingen, waaronder de DAFF en de DAFF-bestuursleden. Wij bepleiten… Lees meer »

 • In memoriam Floris Vos
  2 oktober 2019

  Op 28 september 2019 is production designer Floris Vos overleden na een kort ziekbed. Floris was production designer bij een groot aantal producties, zoals Leedvermaak (1989), Amnesia (2001), Het Zuiden (2004), Het Schnitzelparadijs (2005), Langer Licht… Lees meer »

 • Genomineerdenbijeenkomst
  29 september 2019

  Op zaterdag 28 september organiseerden de DAFF en het NFF een besloten bijeenkomst voor alle Gouden Kalf genomineerden in de feestelijk aangeklede balzaal van de Winkel van Sinkel. Er waren genomineerden uit verschillende categorieën aanwezig en de presentatie… Lees meer »

 • DAFF Diner: Jeugdfilm
  27 september 2019

  Op 16 september vond in VondelCS een DAFF Diner plaats met het thema 'Jeugdfilm'. Vanwege de vele aanmeldingen werd tijdens dit diner aan drie verschillende tafels, in aparte groepen gesproken. De vragen die aan bod kwamen, waren onder andere: waar moet… Lees meer »