Nieuws

 • Verslag WRITERSROOM 25 november
  3 december 2019

  De 4e editie van de WRITERSROOM in Theater Bellevue was een avond met heerlijke filmplannen, getalenteerde makers, vurig gespeelde scènes en een publiek vol professionals. Twee van laatstgenoemden openden de avond in een gesprek met presentator Yahmani… Lees meer »

 • DAFF Brain Room i.s.m VERS
  19 november 2019

  Op woensdag 13 november vond de tweede DAFF Brain Room van 2019 plaats. De Brain Room is een plek waar vrijuit over filmzaken en ideeën gesproken wordt en waar men zich door de kennis en ervaring van mede-Academyleden kan laten inspireren. Deze keer… Lees meer »

 • Gouden Kalveren 2019 uitgereikt!
  4 oktober 2019

  Op vrijdag 4 oktober werd het Nederlands Film Festival feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Grolsch Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht. Dit zijn de winnaars die bepaald zijn door de Academy: Beste Sound… Lees meer »

 • OPROEP FILMMAKERS AAN KABINET, FRACTIEVOORZITTERS EN LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER
  3 oktober 2019

  Lees hier de brief The Circle of Film. Deze brief is gisteren verstuurd naar onder meer de ministers van Financiën, Economische Zaken en OCW, ondertekend door vele filmmakers en filmmakerverenigingen, waaronder de DAFF en de DAFF-bestuursleden. Wij bepleiten… Lees meer »

 • In memoriam Floris Vos
  2 oktober 2019

  Op 28 september 2019 is production designer Floris Vos overleden na een kort ziekbed. Floris was production designer bij een groot aantal producties, zoals Leedvermaak (1989), Amnesia (2001), Het Zuiden (2004), Het Schnitzelparadijs (2005), Langer Licht… Lees meer »