Nieuws

 • Nominaties Gouden Kalveren 2019
  10 september 2019

  In Utrecht zijn op dinsdag 10 september 2019 de Gouden Kalveren-nominaties bekend gemaakt. De namen werden onthuld in de Winkel van Sinkel onder leiding van presentator Eric Corton. De nominaties voor Speelfilm en Lange Documentaire (op alfabetische volgorde… Lees meer »

 • In gesprek met... Stanley & Guido
  6 september 2019

  Hoe ervaren je vakgenoten het stemmen? We vroegen het aan editor Stanley Kolk (NCE) en cameraman Guido van Gennep (NSC). Hoe is de tweede stemronde verlopen voor je?Guido: De tweede stemronde ging heel snel, omdat ik al bijna alles had gezien.Stanley: De… Lees meer »

 • Rutger Hauer overleden
  25 juli 2019

  Rutger Hauer is overleden. Een van onze weinige wereldsterren, die toch het liefst in een Fries dorp woonde, is er niet meer. Velen van ons zijn met hem opgegroeid - Floris, Turks Fruit, Soldaat van Oranje, Blade Runner. Een held in de stijl van Errol… Lees meer »

 • Verslag: NFF Extended Auteursrecht
  19 juli 2019

  De grote zaal van Eye Filmmuseum was op dinsdag 9 juli het podium voor vier topadvocaten die in het kader van NFF Extended openheid van zaken gaven over Auteursrecht in Nederland en het hoe en waarom van de historisch zo gegroeide verdeling van gelden.… Lees meer »

 • In gesprek met… Sieger en Ashar
  18 juli 2019

  Hoe ervaren je vakgenoten het stemmen? We vroegen het aan acteur Sieger Sloot en scenarioschrijver Ashar Medina, die dit jaar voor het eerst zijn stem uitbrengt. Waarom vinden jullie het belangrijk om mee te stemmen?Ashar: “Ten eerste is het een eer… Lees meer »