Schrijvers gezocht voor Writersroom!

Op 24 juni 2019 organiseert ROSE stories een nieuwe editie van WRITERSROOM. Bij dit event krijgen schrijvers de kans hun scenario in ontwikkeling te presenteren aan een publiek van geïnteresseerden en vakgenoten. Zij krijgen een voorproefje met enkele scènes – opgevoerd door acteurs. Zo kunnen de schrijvers experimenteren en feedback ontvangen om verder te komen met hun project. 

OPROEP
ROSE stories en Theater Bellevue zoeken gedreven scenarioschrijvers die hulp kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van hun verhaal en willen deelnemen aan WRITERSROOM en het bijbehorende traject. De tekst mag in verschillende stadia verkeren, van een korte pitch tot een eerste versie scenario. Belangrijk is dat er nog ruimte is voor ontwikkeling.

Schrijvers voor zowel fictiefilm (kort en lang), (televisie)series en theater komen in aanmerking. Projecten moeten een (cultureel) divers karakter hebben, waarbij inclusiviteit een belangrijke rol speelt. Schrijvers moeten van mei tot aan het evenement (24 juni) beschikbaar zijn om aan het project te werken en deel te nemen aan de geplande activiteiten.

HET TRAJECT
Naast het evenement is WRITERSROOM vooral een traject ter ontwikkeling van de verhalen en de schrijvers.

Coaching In overleg met jou als schrijver kijken we samen wat je nodig hebt ter voorbereiding van het evenement. De een zal bijvoorbeeld meer begeleiding nodig hebben met het aanscherpen van de visie, de ander met het uitwerken van het algemene verhaal of karakters. Vervolgens zoeken we samen naar een coach die hierbij kan helpen.

Sceneselectie Er zullen een of twee scènes uit je tekst geselecteerd worden die zullen worden uitgespeeld tijdens het evenement. Deze scènes hoeven nu nog niet helemaal uitgewerkt te zijn, hier is tijd voor tot het evenement. Samen zoeken we een regisseur en acteurs bij elk project (max. 3 acteurs per project).

Pitchtraining Voorafgaand aan het evenement krijg je een algemene pitchtraining om je presentatie voor het evenement te oefenen. Tijdens de training denk je na over wat je wel en niet wil delen met het publiek, wat je uit de feedback wil halen en hoe je dit wil bereiken.

HET EVENEMENT
Het event WRITERSROOM zal op maandag 24 juni van 16:00 – 18:00 uur plaatsvinden in Theater Bellevue met aansluitend een borrel. Tijdens het evenement krijgt iedere schrijver een half uur toegewezen voor de presentatie van zijn of haar project en een korte interactie met de zaal. Voor het evenement komen de schrijvers samen met de acteurs en regisseur om de scene(s) te repeteren.

INDIENEN
Indienen kan tot en met 8 april 2019 (middernacht). Projecten die na deze datum worden ingediend worden niet in behandeling genomen. Een plan moet bestaan uit:

 • Een logline en/of korte synopsis

 • Een projectomschrijving van max. 1 pagina (vorm, stadia, inhoudelijke toelichting)

 • Een korte motivatie van max. een halve pagina (wat zou je willen testen voor publiek en wat hoop je uit dit traject te halen)

Plannen kunnen worden verstuurd naar info@rosestories.nl o.v.v. Writersroom.

BEKENDMAKING UITSLAG
In de eerste week van mei zal de selectie bekend worden gemaakt. Het besluit zal worden genomen door een besloten commissie, bestaande uit een WRITERSROOM alumnus, het team van ROSE stories en een ervaren schrijver.

Benieuwd naar eerdere edities van WRITERSROOM? Lees hier het verslag van de pilot-editie in 2017 en hier van de NFF Extended-editie in 2018.

 • Gouden Kalveren 2019 uitgereikt!
  Op vrijdag 4 oktober werd het Nederlands Film Festival feestelijk afgesloten met de uitreiking van… Lees meer »
 • OPROEP FILMMAKERS AAN KABINET, FRACTIEVOORZITTERS EN LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER
  Lees hier de brief The Circle of Film. Deze brief is gisteren verstuurd naar onder meer de ministers… Lees meer »
 • In memoriam Floris Vos
  Op 28 september 2019 is production designer Floris Vos overleden na een kort ziekbed. Floris was… Lees meer »
 • Genomineerdenbijeenkomst
  Op zaterdag 28 september organiseerden de DAFF en het NFF een besloten bijeenkomst voor alle Gouden… Lees meer »
 • DAFF Diner: Jeugdfilm
  Op 16 september vond in VondelCS een DAFF Diner plaats met het thema 'Jeugdfilm'. Vanwege de vele… Lees meer »
 • Nominaties Gouden Kalveren 2019
  In Utrecht zijn op dinsdag 10 september 2019 de Gouden Kalveren-nominaties bekend gemaakt. De namen… Lees meer »
 • In gesprek met... Stanley & Guido
  Hoe ervaren je vakgenoten het stemmen? We vroegen het aan editor Stanley Kolk (NCE) en cameraman… Lees meer »
 • Rutger Hauer overleden
  Rutger Hauer is overleden. Een van onze weinige wereldsterren, die toch het liefst in een Fries… Lees meer »
 • Verslag: NFF Extended Auteursrecht
  De grote zaal van Eye Filmmuseum was op dinsdag 9 juli het podium voor vier topadvocaten die in… Lees meer »
 • In gesprek met… Sieger en Ashar
  Hoe ervaren je vakgenoten het stemmen? We vroegen het aan acteur Sieger Sloot en scenarioschrijver… Lees meer »